قلمـــدان

جریان شناسی، بررسی و تحلیل اندیشه های سیاسی

قلمـــدان

جریان شناسی، بررسی و تحلیل اندیشه های سیاسی

قلمـــدان

برادر و خواهرم که در فضای سایبر می جنگی، با نیت قربه الی الله مطلب بنویس. بدانکه تو مصداق "و ما رمیت اذ رمیت..." هستی.
همسنگرم تو که از میدان مین گناه عبور میکنی، بصیرتت را بالا ببر تا مورد هجوم ترکش ها قرار نگیری.
رابطه خودت را با خدا زیاد کن، با اهل بیت علیهم السلام یکی شو و در این راه گوش به فرمان ولی امر باش و خودت را برای سربازی در رکاب امام زمان (عج) آماده کن.

"لطفا بـا ارائه نظــــــرات خود راهگشای من در بهتر شدن مطالب وبلاگ باشید."

جز 100 وبلاگ برتر در سال 92

۱۵ مطلب در خرداد ۱۳۹۲ ثبت شده است

  • ۲
  • ۰

انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی به تازگی کتابی با نام "اصولگرایی در اندیشه امام خمینی" منتشر کرده است و نویسندگان این کتاب در آن سعی دارند در درجه اول اصولگرایی را به خوانندگان معرفی کنند و در درجه دوم ارتباطی را که این اندیشه و گفتمان با اندیشه‌ های امام خمینی (ره) دارد، نشان دهند. این کتاب بحث را درباره عنوان اصولگرایی آغاز می‌ کند و با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی پدیده‌ ای پویا و زنده است که به رو به تکامل می‌ رود، به این نکته اشاره کرده‌ اند که انقلاب اسلامی ایران در مسیر تکاملی خود همواره مفاهیم تازه‌ ای می‌ کند که نشان از پویایی آن دارد.

  • ۳
  • ۰

"قُلْ یا عِبادِیَ الَّذِینَ أَسْرَفُوا عَلى أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللهِ إِنَّ اللهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ"

بگو(ای پیامبر) ای بندگان من که بر خودتان اسراف در گناه انجام داده اید(هرگز) از رحمت خدا ناامید نشوید چرا که همانا خداوند می آمرزد گناهان شما را بطور کل و همانا خداوند آمرزنده و مهربان است.

  • ۳
  • ۰

وعده‌ های انتخاباتی روحانی فقط محدود به اقتصاد نیست. یازدهمین رئیس جمهور ایران که به سیاست‌ های فرهنگی، دیپلماتیک و داخلی دو دولت گذشته انتقاد داشت، با تکرار این جمله که «هر کس می‌خواهد وضع ۸ سالی که گذشت ادامه یابد به من رای ندهد» دولتش را یادآور دولت آیت الله هاشمی و دولت حجت الاسلام خاتمی معرفی کرده بود. روحانی پیش از انتخابات وعده‌ های زیادی به مردم داده بود که باید دید چقدر این وعده‌ ها به عمل نزدیک می‌شوند.

  • ۳
  • ۰

یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران اسلامی پس از ماه ها فراز و فرود جریانات و شخصیت های سیاسی کشور بالاخره پایان یافت که ذکر نکاتی کوتاه در خصوص حماسه سیاسی امت و فرد برآمده از اراده ملت را لازم دانستیم که بیان نماییم.

  • ۲
  • ۰

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی از آغاز زعامت خود همواره نامزدهای پیروز در انتخابات ریاست‌جمهوری را توصیه به رعایت قانون می‌کردند و در عین حال از دولت‌‌های منتخب مردم نیز حمایت می‌کردند. گزیده‌ای از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی به نامزدهای پیروز در انتخابات ریاست‌جمهوری منتشر می‌شود.

  • ۲
  • ۰

شیعه هندی در یکی از محله‌های کربلا خانه‌ای تهیه کرده بود و حالا بعد از ۶ ماه، بسیاری از همسایه‌هایش، او و خانواده‌اش را به خوبی می‌شناختند، همه همسایه‌ها و آدم‌هایی که در این شش ماه با او دیدار و برخوردی کرده بودند او را شیعه‌ای معتقد و پاک و با تقوا یافته بودند، اما به مرور و با گذشت زمان بعضی‌ها متوجه یک موضوع و مسئله غیر عادی و عجیبی درباره آن شیعه هندی شده بودند. آن موضوع و مسئله غیر عادی باعث شده بود تا بعضی از همسایه‌ها، فکرها و عقده‌های غیر منطقی و ناخوشایندی نسبت به او پیدا کنند و رفته رفته گاهی این فکرها بر زبان‌هایشان نیز جاری می‌شد، آن موضوع، در واقع خیلی عجیب بود، آن شیعه هندی در همه این شش ماهی که در کربلا ساکن شده بود، حتی برای یک بار هم به حرم سیدالشهدا(ع) مشرف نشده بود! فقط در طول این ۶ ماه، گاهی بعضی از همسایه‌ها مشاهده کرده بودند که او بعضی از وقت‌ها به بالای پشت بام خانه‌اش می‌رود و رو به سوی بارگاه و گنبد امام حسین(ع) به آن حضرت سلام می‌دهد و زیارتی می‌خواند و پایین می‌آید، او در همه این ۶ ماه، فقط با همین شکل و روش، عزیز و جگر گوشه زهرای مرضیه(س) را زیارت کرده بود.

  • ۲
  • ۰

سعید جلیلی می گوید "ظرفیت"، قالیباف از "به هر حال" زیاد استفاده می کند، محسن رضایی در ابتدای هر جمله اش "من" را نگوید کلامش منعقد نمی شود، حداد عادل از "تدبیر" می گوید، غرضی "سنش" را به رخ نامزدهای دیگر می کشد و "تاریخ روایتگری" می کند، گلایه دارد که نامزدها به گذشته برنگردند و برنامه دهند و از قیمت دلار در دوران رضا شاه پهلوی سخن به میان می آورد، عارف از کلمه "بحث" زیاد استفاده می کند و از "دانشجویان ستاره دار" می گوید و ولایتی هم مدام پای "امیرکبیر، باقرخان و ستارخان" را به مناظرات می کشاند.

که در ادامه مطلب به تفضیل بحث می شود.

  • ۲
  • ۰

دور سوم از مناظرات نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به اتمام رسید، در این دور از مناظرات همانطور که شاهد بودید مسائل و اقدامات و اهداف هر یک از نامزدها بهتر از دو دور قبل مشخص شد و هر یک از نامزدها بهتر توانستند برنامه های یکدیگر را عرضه کنند و به نقد آنها بپردازند. طبیعی است در این مناظرات سخنانی گفته شود که نیاز به تامل و تفکر دارد تا بهتر بتوان به فرد اصلح رسید. در ادامه مطلب به ترتیب حروف الفبا به سخنان هر یک از نامزدها پرداخته ام. که از شما دوستان انتظار می رود ابتدا مطلب را خوانده و بعد نظرات خود را اعلام بفرمایید.

  • ۲
  • ۰

توجه به معیارها و صلاحیت‌ ها حقیقتی است که غفلت از آن به یکی از عوامل مهم انحطاط نظام‌ های سیاسی غرب تبدیل شده است. مطلب ذیل حاوی معیار های یک رئیس جمهور اصلح است که از میان بیانات مقام معظم رهبری جمع آوری شده است که در سه بخش تقدیم می گردد. و امید است که در آخر با کمی تامل به گزینه اصلح برسید.

الف. در حوزه باورها و اعتقادات

واقعا وابسته و دلبسته‌ به نظام و قانون اساسی باشند. (۱۹/۱۰/۹۱)

-شخصی سر کار بیاید و قوه‌ مجریه را اداره کند که- به آرمان ‌های امام و نظام اسلامی معتقد و پایبند باشد. (۱۱/۲/۸۴)

-رئیس جمهوری- مؤمن به هدف‌ های انقلاب و نظام باشد. (۱۱/۲/۸۴)

  • ۲
  • ۰

سخنگوی ستاد انتخاباتی یکی از کاندیداهای اصلاح‌ طلب در کنفرانس خبری خود سخنانی را بر زبان رانده که هم برای برخی کاندیداهای احراز صلاحیت‌ نشده جای تأمل دارد و هم برای عموم مردم که ببینند و بدانند این مدعیان اصلاحات چه خیال‌ هایی در سر می‌ پرورانند. این استاندار دولت اصلاحات در بخشی از صحبت‌ ها سعی دارد فضای حاکم بر جامعه را امنیتی جلوه دهد. وی که خود سابقه کار اجرایی در کشور دارد با بی‌ انصافی تمام عدم احراز صلاحیت برخی برای رقابت در میدان ریاست جمهوری را سناریوی از پیش نوشته‌ شده دانسته و اینچنین می‌گوید: "متولیان امر انتخابات و مسئولان سیاسی و امنیتی بنا بر سناریویی که بر اساس آن کشور را اداره می‌کنند، با رد صلاحیت هاشمی فضای کشور را برای تحقق حماسه سیاسی نه تنها آماده نکردند، بلکه آب سردی روی احساسات تحول‌ خواهان و مردم کوچه و بازار ریختند و در فضای سیاسی سردی و در فضای عمومی بلاتکلیفی به وجود آوردند".

  • ۲
  • ۰

در یک جمع بندی کلی از آرایش سیاسی کشور و فضای گفتمانی موجود درپی معرفی هشت نفر از نامزهای احراز صلاحیت شده، آنچه قابل برداشت به تفکیک آرایش سیاسی و یا گفتمانی است به شرح زیر می باشد.

آرایش سیاسی صحنه رقابتهاحضور نمایندگان تمام سلایق سیاسی: کاندیداهای موجود همه "سلایق سیاسی" معتقد به نظام را نمایندگی می کنند و هیچ یک از جریان‌های سیاسی داخل نظام و معتقد به قانون اساسی نمی توانند مدعی نادیده گرفته شدن خود توسط شورای نگهبان شوند.